.
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Staff
Adélaide
Dean
Castiel
Chat
Latest topics
» Megan C. Thompson
Csüt. Aug. 14, 2014 11:05 pm by Megan Thompson

» Avatarfoglaló
Csüt. Aug. 14, 2014 9:21 pm by Megan Thompson

» 9. csoport
Szer. Feb. 06, 2013 6:02 am by Dean Winchester

» Játékostárs kereső
Szer. Feb. 06, 2013 4:26 am by Sarael

» Roxfort Alternative
Hétf. Feb. 04, 2013 6:38 am by Dean Winchester

» When the sky falls down
Vas. Jan. 27, 2013 3:59 am by Dean Winchester

» The World of Copies
Szomb. Jan. 26, 2013 12:09 am by Adélaide Fontette

» Még egy esély
Csüt. Jan. 24, 2013 10:58 am by Dean Winchester

» Rebecca Rose Hattaway xHamarosan
Kedd Jan. 22, 2013 8:41 pm by Rebecca Rose Hattaway

Top posters
Adélaide Fontette
 
Ariel
 
Sam Winchester
 
Dean Winchester
 
Lucifer
 
Castiel
 
Megan Thompson
 
Sarael
 
Maisie Von Dietrich
 
Rebecca Rose Hattaway
 

Share | 
 

 Az angyalok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Castiel
Castiel


Ω I'm a fucking
Angel

Ω Posts : 2
Ω Join date : 2012. Dec. 15.
Ω Location : Ég és Föld között

TémanyitásTárgy: Az angyalok   Szomb. Dec. 15, 2012 9:39 am


Angyalok

Mit kell tudnunk róluk, kik is ők? A Biblia lapjain megjelenő angyalok ők, melyekről próféták zengtek énekeket hosszú évszázadok, évezredek során. Különféle rangok különböztetik meg őket, különböző feladataik vannak. Olyanok, mint egy hatalmas család, fivérei, nővérei egymásnak, egyetlen, hatalmas erejű Apával. Hatalmasak, még hatalmasabb erővel a kezükben. „Lakhelyük” egy hatalmas Mennyországként ismert, de valójában sok ezer meg ezer Mennyország melyből összetevődik a nagy egész, középen magával a Kerttel. Valóban, azzal a Kerttel, de nézzük meg őket jobban:

Az egyházi hagyomány szerint a kilenc angyali rend három hierarchiába sorolható.

• I. hierarchia: szeráfok, kerubok és trónusok. Ők állnak Istenhez a legközelebb;
• II. hierarchia: uralmak, erők és hatalmasságok. Ők közvetítenek az első és harmadik hierarchia között.
• III. hierarchia: fejedelemségek (az uralkodók, törzsek, népek békéjére felügyelnek), arkangyalok (főangyalok), és őrzőangyalok. Az utóbbiak a mindennapi élet során segítik az embereket. Ők állnak legközelebb az emberekhez, és ők közvetítik Isten parancsait.Általános tévhitnek mondható be, hogy szárnyakkal, pucéran repdesnek az emberek között, mint ahogyan az a művészetben is megjelenik. Valódi alakjuk hatalmasabb, mint amelyet el lehetne képzelni. Ezen alakjuk emberek szemét kiégető, halálos pillantással egyenlő. Hangjuk hallatán éles fájdalom tör az emberre, érthetetlennek, nem emberi szavakkal társalognak, és a fájdalom mellett az erős fülvérzés jelenik meg kíséretként. Ámbár vannak kiválasztottak, akiknek üzeneteiket, mondanivalójukat közvetítik, akik megértik szavaikat. Őket nevezzük Prófétáknak, ő azok, akik az angyalok szavait közvetítik, nem pedig Istenét. (- Isten szavainak közvetítője Józsué. -) A Földön is járhatnak, ez természetes, de ezen esetben a porhüvelyüket kell megkeresniük, akit megszállva, annak teljes beleegyezésével, emberi alakot öltenek. Ha egy porhüvely nemet mond, nem foglalható el, de ezzel nincs vége a történetnek, hiszen egy angyalnak több porhüvelye is lehet (ld. Winchester-vérvonal és Michael). A porhüvelyeket éltetve használják őket, ámbár erősebb, hatalmasabb angyal esetén a megszállás után igencsak maradandó roncsolódás is előfordulhat..
Erejük hatalmas, igencsak emberfeletti. Képesek egy érintéssel gyógyítani – ölni, feltámasztani, vagy csak mély, kóma szerű álomba taszítani a halandókat. Démonokat űzhetnek ki megszállottakból, és képesek őket megölni is. Hatalmas távokat járnak be akár egy pillanat alatt, és az időben és ugrálhatnak, előre, hátra egyaránt, persze ez már kicsivel erősebb feladat számukra is. Még emberi alakjukban sem hatnak rá az egyszerűbb fegyverek, a só, szenteltvíz, ezüst. Egyetlen mód van arra, hogy végképp megöljük őket, egy penge, az Arkangyal tőre képes végezni velük.
Jellemük talán az ismertnél sokkal torzabb. Nem minden esetben lehet tisztának nevezni a módszereiket, tetteiket. A parancsokat tökéletesen, csökönyös módon akarják teljesíteni, és ehhez képesek a brutálisabb módszereket felhasználni. Néha igencsak hízelgőek, nagylelkűek, de olykor, egyesek igencsak hazugok, kemények, és öntörvényűek. Nem néznek senkit, és semmit, könyörtelenül kínoznak ha kell, akár egymást is, akár embereket, és mindenképp elakarják érni azt, amit akarnak. (ld. Zakariás) De mind csak a nagy parancsot követik, egymás parancsait, a sorsot, amelyet ismernek, és amelyet irányítanak, és amelytől nemigen óhajtanak eltérni.
Tehát lényegében ők egy családias légió, akik parancsokat teljesítenek, akik emberi testet használva járkálnak közöttünk, és akik, az általános hiedelemmel szemben nem épp a legkedvesebb teremtmények, de mindemellett ők még mindig a Jó oldal, akik védik az emberiséget, a Földet. De hol van Isten? Ő adná a parancsokat, vagy már köze nincs a történésekhez? Egyáltalán él még, vagy már meghalt? Egyesek szerint halott, mások szerint él, sokak pedig nem is hisznek benne. Ez az ő titka.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Az angyalok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Supernatural Szerepjáték :: Alapok :: Tudnivalók :: Fajleírások-